2024q1

Bureau Veritas: első negyedéves eredmények

2024. 04. 26

Erős évindítás; a 2024. évi tervszámok megerősítésre kerültek!

2024. ELSŐ NEGYEDÉV FŐBB SZÁMADATAI1

• 1.439,5 millió eurós árbevétel 2024 első negyedévében, 2,5%-os növekedés az előző évhez képest és 8,0%-os organikus növekedés.

• Erős organikus növekedés: az ipari szolgáltatások területén +16,3%, a tanúsításban +13,7%, a tengerészet és offshore területen +13,6%, 2023 első negyedévéhez képest; +6,1%-os növekedés a fogyasztási cikkek szolgáltatásai, +3,6% az épületek és infrastruktúra és +3,2% az agrár-élelmiszeripar és alapanyagok esetében.

• A hatókörhatás 0,1%-os pozitív volt, ami az új akvizíciókat tükrözi, amit egy kisebb mértékű eladás ellensúlyozott.

• Az árfolyamhatás 5,6%-os negatív volt, főként néhány feltörekvő ország valutájának az euróval szembeni leértékelődése miatt.

2024 ELSŐ NEGYEDÉVÉNEK KIEMELT EREDMÉNYEI

• A 2024. március 20-án bejelentett új LEAP | 28 stratégia, amely három pillérre épülő, a növekedés és a teljesítmény terén bekövetkező jelentős változást eredményez: Fókuszált portfólió, teljesítményvezérelt végrehajtás és fejlett emberi modell.

• Erős növekedés minden régióban (Amerika, Közel-Kelet, Afrika, Ázsia és a csendes-óceáni térség és Európa), számos alappiacot felülmúlva.

• A fenntarthatósági szolgáltatások növekedési lendülete a teljes portfólió tekintetében megmaradt.

• A LEAP | 28 stratégiával összhangban a fogyasztási cikkekkel kapcsolatos szolgáltatások üzletág három dél- és északkelet-ázsiai vállalat felvásárlását hajtotta végre, ami új ágazatokkal bővítette a csoport portfólióját és diverzifikálta földrajzi lefedettségét, éves szinten mintegy 20 millió EUR bevételt biztosítva.

• A márciusban a tőkepiaci napon bejelentett részvény-visszavásárlási program végrehajtása érdekében a csoport saját részvényei kb. 0,8%-ának 2024. április 5-én történő megvásárlását hajtották végre a Wendel-helyreállítás keretében.

• A Bureau Veritas első hosszú távú hitelminősítése a Moody's-tól A3-as besorolással, "stabil" kilátással, ami tükrözi a csoport erős pénzügyi struktúráját és versenyelőnyét.

• A Bureau Veritas CSR-kötelezettségvállalásának újabb elismerése több nem pénzügyi hitelminősítő intézet által, beleértve a Sustainalytics első helyezését. A Bureau Veritas csatlakozik az ENSZ Globális Megállapodásához is.

2024-ES KILÁTÁSOK MEGERŐSÍTVE

Az egészséges és növekvő értékesítési csővezeték, az „új gazdasági szolgáltatások” iránti nagy ügyfélkereslet és az erős alappiaci növekedés révén a Bureau Veritas a 2024-es teljes évre vonatkozó eredményt várja:

• Közepes és magas egyszámjegyű organikus bevételnövekedés;

• A korrigált működési árrés javulása változatlan árfolyamon;

• Erős cash flow, 90% feletti készpénz-átalakulással2

A Csoport a második félévben az első félévnél magasabb organikus bevétel-növekedést vár, tekintettel a második negyedévben tapasztalt erősebb összehasonlíthatóságra.

Hinda Gharbi, vezérigazgató nyilatkozott:

Az év első negyedévében elindítottuk a LEAP | 28 stratégiánkat mind belsőleg, mind a befektetőink számára. A fenntartható organikus növekedés, az aktív portfóliókezelés az M&A révén és az éves árrésjavítás iránti elkötelezettségünk összhangban van azzal a törekvésünkkel, hogy kétszámjegyű részvényesi hozamot érjünk el.

Megkezdtük stratégiánk végrehajtását, és a Bureau Veritas 2024 első negyedévében az erős piaci trendek által támogatott széles körű, 8,0%-os organikus növekedéssel fenntartotta növekedési pályáját.

Emellett örömmel jelentem be a Bureau Veritas első hosszú távú hitelminősítését. A Moody's döntése, hogy stabil kilátással A3-as besorolást ad, megerősíti erős pénzügyi struktúránkat, vezető piaci pozíciónkat és szilárd üzleti modellünket.

Előre tekintve megerősítjük a 2024-re vonatkozó kilátásainkat.”

1 Az alternatív teljesítménymutatókat e sajtóközlemény 2. függeléke mutatja be, határozza meg és vezeti össze az IFRS-sel.
(Működési tevékenységből származó nettó cash-flow - lízingfizetések + társasági adó)/igazított működési eredmény.