Új stratégia

A Bureau Veritas bemutatta 2028-as stratégiáját

2024. 03. 21

A Bureau Veritas március 20-án rendezte meg tőkepiaci napját, amelyen a csoport bemutatta 2028-as stratégiáját és pénzügyi ambícióit.

ÚJ STRATÉGIA
LEAP I 28, amely három pillérre épülve a növekedés és a teljesítmény terén hozhat jelentős változásokat. A három pillér: Portfólió, Teljesítmény és Emberek (Portfolio, Performance, People), amelynek középpontjában a fenntarthatóság áll.
A 2024-2028-as időszakra a Bureau Veritas céljai:

• Aktív portfóliókezelési stratégia, amelynek célja a vezető pozíciók erősítése szerves növekedés, gyorsított felvásárlások, valamint a portfólió magas szintű minősítése révén.

• Teljesítményprogramok, amelyek az operatív tőkeáttételből, a funkcionális skálázhatóságból és az innovációból származó jelentős hatékonysági és termelékenységi előnyöket azonosítják.

• Fejlett dolgozói modell, amely a csoport mélyen gyökerező tudását és szakértelmét használja fel a jövőbeli növekedéshez szükséges stratégiai kompetenciák képzése és fejlesztése érdekében.

• A Bureau Veritas hű marad stratégiájához: „A bizalom világának kialakítása a felelős fejlődés biztosításával” ("Shaping a world of trust by ensuring responsible progress"), és teljes mértékben elkötelezett lesz a CSR-kötelezettségek teljesítése iránt.

Ambíció 2028: magas egyszámjegyű teljes árbevétel-növekedés1 (egyszámjegyű növekedés közepes és magas egyszámjegyű szerves növekedéssel), folyamatos korrigált működési árrés javulás2, kétszámjegyű részvényesi hozam az EPS CAGR1 és az osztalékhozam alapján, valamint erős készpénz konverzió2 (90% felett).

Stratégiájának támogatására és pénzügyi egészségét tükrözve a Bureau Veritas 2024-ben legfeljebb 200 millió euróért saját részvényeket kíván vásárolni.

1 Állandó pénznemben kifejezve
2 (Működési tevékenységből származó nettó cash-flow - lízingfizetések + társasági adó)/igazított működési eredmény

HINDA GHARBI, A Bureau Veritas Group vezérigazgatója így értékelte az új stratégiát:

„A Bureau Veritas közel két évszázada közvetíti a bizalmat az üzleti élet és a társadalom között. A műszaki szakértelem, a magas minőség és a feddhetetlenség terén régóta fennálló hírnevünkre építve egyedülálló helyzetben vagyunk ahhoz, hogy kihasználjuk globális elérésünket és széles körű képességeinket. Víziónk az, hogy ügyfeleink számára a kiválóság és a fenntarthatóság kiemelt partnere legyünk, lehetővé téve ügyfeleink számára, hogy a technológiai és társadalmi változásokon keresztül navigáljanak az átalakulás és a fenntartható teljesítmény érdekében.

Új stratégiánk, a LEAP I 28, új fejezetet nyit történelmünkben, mivel célunk, hogy vezető szerepünkben és teljesítményünkben lépésváltást érjünk el, mind a növekedés, mind a részvényesi hozam tekintetében.

Büszke vagyok arra, hogy megújult céltudatossággal, energiával és ambícióval vezethetem ezt a nagyszerű vállalatot a kétszázadik évfordulója felé, tudva, hogy a legjobb még hátravan.”

A Bureau Veritas Group angol nyelvű írását ide kattintva érheti el, a csoport által kiadott sajtóközlemény pedig szintén angol nyelven letölthető.